Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinficatie
Recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea sunt urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 2-4 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17°C), controlata automatizat.
Note degustare
Un vin cu arome intense, cu flori uscate si citrice in prim-plan, invelite intr-un strat de ierburi aromatice si polen fin.
Temperatura de servire: 8-10°C.
Asocieri culinare: preparate din carne alba, fructe de mare sau salate proaspete.
Potential de invechire: e recomandat a se consuma tanar.
Recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea sunt urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 2-4 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17°C), controlata automatizat.
Note degustare
Un vin cu arome intense, cu flori uscate si citrice in prim-plan, invelite intr-un strat de ierburi aromatice si polen fin.
Temperatura de servire: 8-10°C.
Asocieri culinare: preparate din carne alba, fructe de mare sau salate proaspete.
Potential de invechire: e recomandat a se consuma tanar.
| Producator | VINARTE |
|---|---|
| Culoare | ALB |
| Gust | DEMISEC |
| Litraj | 0.75L |
| Tara Origine | ROMANIA |
| Volum alcool | 12,50% |
| Podgorie | STARMINA |
| Regiune viticola | MEHEDINTI |