Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
CASTEL STARMINA Negru de Dragasani - sec
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinti - Starmina
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Starmina - Vinarte.
CLIMA: temperat-continentala cu influente mediteraneene.
SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrisuri, nisipuri iar in zonele mai inalte brun-roscat.
SOI: Negru de Dragasani 95%, Novac 5%.
ALCOOL: 13,50% vol.
VINIFICARE: recoltat manual in ladite de plastic, dupa desciorchinare si zdrobire, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice, urmata de tragerea vinului si finalizarea fermentatiei malolactice in barrique-uri franceze, unde se innobileaza cu o perioda de maturare de circa 6 luni.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, rosu rubiniu intens, stralucitor cu reflexii violacee.
Olfactiv: intens, arome de cirese negre si fructe de padure, note de condimente. Gustativ: plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi, note fructate si un final persistent.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 15 oC. Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, retete traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi proaspete.
POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi invechit la sticla (3-4 ani), in acest mod el capatand o textura mai catifelata si un buchet mai complex.
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinti - Starmina
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Starmina - Vinarte.
CLIMA: temperat-continentala cu influente mediteraneene.
SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrisuri, nisipuri iar in zonele mai inalte brun-roscat.
SOI: Negru de Dragasani 95%, Novac 5%.
ALCOOL: 13,50% vol.
VINIFICARE: recoltat manual in ladite de plastic, dupa desciorchinare si zdrobire, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice, urmata de tragerea vinului si finalizarea fermentatiei malolactice in barrique-uri franceze, unde se innobileaza cu o perioda de maturare de circa 6 luni.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, rosu rubiniu intens, stralucitor cu reflexii violacee.
Olfactiv: intens, arome de cirese negre si fructe de padure, note de condimente. Gustativ: plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi, note fructate si un final persistent.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 15 oC. Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, retete traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi proaspete.
POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi invechit la sticla (3-4 ani), in acest mod el capatand o textura mai catifelata si un buchet mai complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |