Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinficatie
Recoltat manual, dupa desciorchinare si zdrobire, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice. Dupa fermentatia alcoolica, 30% din cantitatea de vin este transferata in barrique-uri franceze, unde se innobileaza cu o perioda de maturare de circa 6 luni, in vederea cresterii complexitatii asamblajului final.
Note degustare
Gustul este intens si cald, cu multe nuante de fructe rosii si negre.
Temperatura recomandata de servire: 16-18 °C.
Asocieri culinare: preparate din carne rosie, branzeturi maturate, precum si deserturi intense pe baza de ciocolata.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (3-4 ani), in acest mod el capatand o textura mai catifelata si un buchet mai complex.
Recoltat manual, dupa desciorchinare si zdrobire, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice. Dupa fermentatia alcoolica, 30% din cantitatea de vin este transferata in barrique-uri franceze, unde se innobileaza cu o perioda de maturare de circa 6 luni, in vederea cresterii complexitatii asamblajului final.
Note degustare
Gustul este intens si cald, cu multe nuante de fructe rosii si negre.
Temperatura recomandata de servire: 16-18 °C.
Asocieri culinare: preparate din carne rosie, branzeturi maturate, precum si deserturi intense pe baza de ciocolata.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (3-4 ani), in acest mod el capatand o textura mai catifelata si un buchet mai complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | DEMISEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |