Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinficatie
Recoltat manual, dupa desciorchinare si zdrobire, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice. Dupa fermentatia alcoolica, 30% din cantitatea de vin este transferata in barrique-uri franceze, unde se innobileaza cu o perioda de maturare de circa 6 luni, in vederea cresterii complexitatii asamblajului final.
Note degustare
Suculent, cu note de fructe rosii proaspete, destul de complex, dar impresionant in primul rand prin prospetime si franchete.
Recomandari culinare: carne rosie pregatita la cuptor sau gratar, vanat de talie mijlocie si mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Temperatura recomandata de servire: 16-18 °C.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (3-4 ani), in acest mod el capatand o textura mai catifelata si un buchet mai complex.
Recoltat manual, dupa desciorchinare si zdrobire, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu levuri pentru desavarsirea fermentatiei alcoolice. Dupa fermentatia alcoolica, 30% din cantitatea de vin este transferata in barrique-uri franceze, unde se innobileaza cu o perioda de maturare de circa 6 luni, in vederea cresterii complexitatii asamblajului final.
Note degustare
Suculent, cu note de fructe rosii proaspete, destul de complex, dar impresionant in primul rand prin prospetime si franchete.
Recomandari culinare: carne rosie pregatita la cuptor sau gratar, vanat de talie mijlocie si mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Temperatura recomandata de servire: 16-18 °C.
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (3-4 ani), in acest mod el capatand o textura mai catifelata si un buchet mai complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | DEMISEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13,00% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |