Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Struguri recoltati si sortati (in crama) manuala. Urmeaza desciorchinarea si zdrobirea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox, cu temperatura controlata. Insamantarea cu levuri duce la desavarsirea fermentatiei alcoolice. Urmeaza tragerea vinului in barrique-uri franceze, finalizarea fermentatiei malolactice si innobilarea pe o perioda de maturare de circa 6-9 luni.
Note degustare
Vinul este limpede, rosu-rubiniu intens, stralucitor, cu reflexii purpurii si arome precum fructe de padure, coacaze, afine, nuante de piper negru. Gustul este sec, plin, echilibrat, cu tanini maturi, usor astringent si postgust prelung.
Asociere culinara: preparate din carne rosie, vanat de talie mijlocie, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi fine.
Temperatura servire: 16 - 18 grade C.
Struguri recoltati si sortati (in crama) manuala. Urmeaza desciorchinarea si zdrobirea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox, cu temperatura controlata. Insamantarea cu levuri duce la desavarsirea fermentatiei alcoolice. Urmeaza tragerea vinului in barrique-uri franceze, finalizarea fermentatiei malolactice si innobilarea pe o perioda de maturare de circa 6-9 luni.
Note degustare
Vinul este limpede, rosu-rubiniu intens, stralucitor, cu reflexii purpurii si arome precum fructe de padure, coacaze, afine, nuante de piper negru. Gustul este sec, plin, echilibrat, cu tanini maturi, usor astringent si postgust prelung.
Asociere culinara: preparate din carne rosie, vanat de talie mijlocie, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi fine.
Temperatura servire: 16 - 18 grade C.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13,5% |
Podgorie | SAMBURESTI-BOLOVANU |
Regiune viticola | DEALURILE MUNTENIEI |