Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Struguri recoltati si selectati (in crama) manual. Urmeaza desciorchinarea si zdrobirea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox, cu temperatura controlata. Insamantarea cu levuri duce la desavarsirea fermentatiei alcoolice. Urmeaza tragerea vinului in barrique-uri franceze, finalizarea fermentatiei malolactice si innobilarea pe o perioda de maturare de circa 6-9 luni.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu rubiniu intens, stralucitor, cu reflexii purpurii.
Olfactiv: intens, arome precum fructe de padure, coacaze, afine, nuante de piper negru.
Gustativ: sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu arome de fructe mature uscate.
Soi: CABERNET SAUVIGNON & MERLOT.
Recomandari culinare: preparate din carne rosie, vanat de talie mijlocie, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi fine.
Temperatura recomandata de servire : 16-18 °C
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (4-6 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o structura catifelata si un buchet complex.
Struguri recoltati si selectati (in crama) manual. Urmeaza desciorchinarea si zdrobirea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox, cu temperatura controlata. Insamantarea cu levuri duce la desavarsirea fermentatiei alcoolice. Urmeaza tragerea vinului in barrique-uri franceze, finalizarea fermentatiei malolactice si innobilarea pe o perioda de maturare de circa 6-9 luni.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu rubiniu intens, stralucitor, cu reflexii purpurii.
Olfactiv: intens, arome precum fructe de padure, coacaze, afine, nuante de piper negru.
Gustativ: sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu arome de fructe mature uscate.
Soi: CABERNET SAUVIGNON & MERLOT.
Recomandari culinare: preparate din carne rosie, vanat de talie mijlocie, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi fine.
Temperatura recomandata de servire : 16-18 °C
Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla (4-6 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o structura catifelata si un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13,00% |
Podgorie | SAMBURESTI-BOLOVANU |
Regiune viticola | DEALURILE MUNTENIEI |