Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Climat
In anul 2017, au fost inregistrate precipitatii relativ abundente in regiunea noastra viticola, 778 litri/mp. Cele mai ridicate valori s-au atins in lunile de primavara, precum si in iunie, octombrie si noiembrie. Totodata, temperaturile minime inregistrate au fost foarte scazute iarna (-15°C) si primavara (-3°C).
Factorii climatici ai acestui an au permis o coacere uniforma, optima a strugurilor, fiind culesi la maturitatedeplina, catre finalul lunii septembrie.
Vinificare
Recoltarea s-a efectuat in totalitate manual, facandu-se si o selectie calitativa exigenta a strugurilor. Vinificarea s-a facut la temperatura controlata de 28°C.
Macerarea a durat circa 3 saptamani, obtinand un vin de culoare intensa si cu tipicitate din punct de vedere al aromelor. Dupa fermentatia malolactica, vinul a fost tinut la invechire timp de 14 luni,impartit astfel: 80% in budana de lemn european de 5 000 litri, 10% in barrique-uri de 225 litri, 10% in tanc de otel inoxidabil. Apoi vinul a fost
Cantvs Primvs a fost prima gama lansata de crama noastra in anul 2009, numele fiind sugestiv pentru acest lucru, iar anul apare pe eticheta frontala in caractere romane. Initial, doar soiul Cabernet Sauvignon a fost folosit pentru acest brand, dupa ce a fost vinificat in 2007 si petrecand 2 ani la invechire.
A reiesit un vin unic, sofisticat, cu structura complexa, aratand potentialul ridicat al terroir-ului si al vinurilor obtinute in Romania. Ulterior, soiul Feteasca neagra a fost si el adaugat acestei game, intr-un monovarietal deosebit, menit sa scoata in evidenta calitatile acestui soi autohton. Prima Feteasca neagra din gama Cantvs Primvs a fost vinificata in 2012 si lansata pe piata in 2014.
Note degustative: Vinul are culoarea rosu inchis, cu tente rubinii. Olfactiv
se disting arome intense de fructe de padure bine coapte, cirese, precum si notele distincte de dulceata de prune specifice soiului. Note secundare minerale, precum si de ciocolata amaruiesi condimente completeaza gustul. Aromele sunt complexe si generoase, taninii catifelati, iar post-gustul lung.
Pentru asocieri culinare se recomanda branzeturi fine, sarmale sau alte mancaruri traditionaleromanesti. Temperatura ideala de servire: 16 °C.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
In anul 2017, au fost inregistrate precipitatii relativ abundente in regiunea noastra viticola, 778 litri/mp. Cele mai ridicate valori s-au atins in lunile de primavara, precum si in iunie, octombrie si noiembrie. Totodata, temperaturile minime inregistrate au fost foarte scazute iarna (-15°C) si primavara (-3°C).
Factorii climatici ai acestui an au permis o coacere uniforma, optima a strugurilor, fiind culesi la maturitatedeplina, catre finalul lunii septembrie.
Vinificare
Recoltarea s-a efectuat in totalitate manual, facandu-se si o selectie calitativa exigenta a strugurilor. Vinificarea s-a facut la temperatura controlata de 28°C.
Macerarea a durat circa 3 saptamani, obtinand un vin de culoare intensa si cu tipicitate din punct de vedere al aromelor. Dupa fermentatia malolactica, vinul a fost tinut la invechire timp de 14 luni,impartit astfel: 80% in budana de lemn european de 5 000 litri, 10% in barrique-uri de 225 litri, 10% in tanc de otel inoxidabil. Apoi vinul a fost
Cantvs Primvs a fost prima gama lansata de crama noastra in anul 2009, numele fiind sugestiv pentru acest lucru, iar anul apare pe eticheta frontala in caractere romane. Initial, doar soiul Cabernet Sauvignon a fost folosit pentru acest brand, dupa ce a fost vinificat in 2007 si petrecand 2 ani la invechire.
A reiesit un vin unic, sofisticat, cu structura complexa, aratand potentialul ridicat al terroir-ului si al vinurilor obtinute in Romania. Ulterior, soiul Feteasca neagra a fost si el adaugat acestei game, intr-un monovarietal deosebit, menit sa scoata in evidenta calitatile acestui soi autohton. Prima Feteasca neagra din gama Cantvs Primvs a fost vinificata in 2012 si lansata pe piata in 2014.
Note degustative: Vinul are culoarea rosu inchis, cu tente rubinii. Olfactiv
se disting arome intense de fructe de padure bine coapte, cirese, precum si notele distincte de dulceata de prune specifice soiului. Note secundare minerale, precum si de ciocolata amaruiesi condimente completeaza gustul. Aromele sunt complexe si generoase, taninii catifelati, iar post-gustul lung.
Pentru asocieri culinare se recomanda branzeturi fine, sarmale sau alte mancaruri traditionaleromanesti. Temperatura ideala de servire: 16 °C.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
Producator | VITIS METAMORFOSIS |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | FETEASCA NEAGRA |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.50% |
Podgorie | DEALU MARE |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |