Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Climat
In podgoria Dealu Mare, in primele patru luni ale anului 2016 s-au inregistrat precipitatii scazute, anuntand astfel un an secetos. Cei doar 620 litri/mp confirmati pentru toata perioada anului de statiile meteorologice din zona il claseaza printre cei mai secetosi din ultimii 5 ani.
Abia incepand cu luna mai si pe toata perioada verii au aparut ploile, uneori abundente, si s-au temperat catre finalul lunii august.
Pe toata perioada recoltei, in lunile septembrie si octombrie am avut parte de seceta, dar si de temperaturi moderate, intre 5-25 °C, ceea ce a favorizat o coacere uniforma, optima a strugurilor, precum si o campanie de cules fara intreruperi.
Vinificare
Recoltarea s-a efectuat manual, facandu-se si o selectie calitativa exigenta a strugurilor. Vinificarea s-a facut la o temperatura controlata de 28-30°C. Macerarea a durat circa 3 saptamani, obtinand un vin de culoare intensa si cu tipicitate din punct de vedere al aromelor. Dupa fermentatia malolactica,vinul a fost tinut la invechire timp de 18 luni, fiind impartit intr-o budana de stejar european de 5 000 litri, si in barrique-uri de 225 litri. Apoi vinul a fost imbuteliat pentru a definitiva maturarea in sticla.
Date istorice
Cantvs Primvs a fost prima gama lansata de crama noastra in anul 2009, numele fiind sugestiv pentru acest lucru, iar anul apare pe eticheta frontala in caractere romane. Initial, doar soiul Cabernet Sauvignon a fost folosit pentru acest brand, dupa ce a fost vinificat in 2007 si petrecand 2 ani la invechire. A reiesit un vin unic, sofisticat, cu structura complexa, aratand potentialul ridicat al terroir-ului si al vinurilor obtinute in Romania. Ulterior, soiul Feteasca neagra a fost si el adaugat acestei game, intr-un monovarietal deosebit,menit sa scoata in evidenta calitatile acestui soi autohton. Prima Feteasca neagra din gama Cantvs Primvs a fost vinificata in 2012 si lansata pe piata in 2014.
Note degustative
Vizual se distinge culoarea rubinie intensa specifica soiului Cabernet Sauvignon. Olfactiv ies in evidenta aromele de fructe de padure bine coapte precum mure, afine, coacaze, sau cirese salbatice. Complexitatea buchetului aromatic este completata de notele secundare de ciocolata amaruie, esente de lemn dulce si vanilie dobandite pe perioada maturarii in budana si in baricuri de stejar timp de 18 luni. Vinul este corpolent si catifelat, cu tanini bine structurati. Pentru asociere culinara se potriveste foarte bine cu preparate selecte din carne rosie, iar temperatura de servire este de 18 °C.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
In podgoria Dealu Mare, in primele patru luni ale anului 2016 s-au inregistrat precipitatii scazute, anuntand astfel un an secetos. Cei doar 620 litri/mp confirmati pentru toata perioada anului de statiile meteorologice din zona il claseaza printre cei mai secetosi din ultimii 5 ani.
Abia incepand cu luna mai si pe toata perioada verii au aparut ploile, uneori abundente, si s-au temperat catre finalul lunii august.
Pe toata perioada recoltei, in lunile septembrie si octombrie am avut parte de seceta, dar si de temperaturi moderate, intre 5-25 °C, ceea ce a favorizat o coacere uniforma, optima a strugurilor, precum si o campanie de cules fara intreruperi.
Vinificare
Recoltarea s-a efectuat manual, facandu-se si o selectie calitativa exigenta a strugurilor. Vinificarea s-a facut la o temperatura controlata de 28-30°C. Macerarea a durat circa 3 saptamani, obtinand un vin de culoare intensa si cu tipicitate din punct de vedere al aromelor. Dupa fermentatia malolactica,vinul a fost tinut la invechire timp de 18 luni, fiind impartit intr-o budana de stejar european de 5 000 litri, si in barrique-uri de 225 litri. Apoi vinul a fost imbuteliat pentru a definitiva maturarea in sticla.
Date istorice
Cantvs Primvs a fost prima gama lansata de crama noastra in anul 2009, numele fiind sugestiv pentru acest lucru, iar anul apare pe eticheta frontala in caractere romane. Initial, doar soiul Cabernet Sauvignon a fost folosit pentru acest brand, dupa ce a fost vinificat in 2007 si petrecand 2 ani la invechire. A reiesit un vin unic, sofisticat, cu structura complexa, aratand potentialul ridicat al terroir-ului si al vinurilor obtinute in Romania. Ulterior, soiul Feteasca neagra a fost si el adaugat acestei game, intr-un monovarietal deosebit,menit sa scoata in evidenta calitatile acestui soi autohton. Prima Feteasca neagra din gama Cantvs Primvs a fost vinificata in 2012 si lansata pe piata in 2014.
Note degustative
Vizual se distinge culoarea rubinie intensa specifica soiului Cabernet Sauvignon. Olfactiv ies in evidenta aromele de fructe de padure bine coapte precum mure, afine, coacaze, sau cirese salbatice. Complexitatea buchetului aromatic este completata de notele secundare de ciocolata amaruie, esente de lemn dulce si vanilie dobandite pe perioada maturarii in budana si in baricuri de stejar timp de 18 luni. Vinul este corpolent si catifelat, cu tanini bine structurati. Pentru asociere culinara se potriveste foarte bine cu preparate selecte din carne rosie, iar temperatura de servire este de 18 °C.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
Producator | VITIS METAMORFOSIS |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | CABERNET SAUVIGNON |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14,50% |
Podgorie | DEALU MARE |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |