Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Un vin deosebit din soiul de struguri Nebbiolo, care sunt recoltati de pe dealul Cannubi situat in centrul zonei Barolo.
An imbuteliere 2010
Strugurii, proaspat culesi, sunt rapid dar usor zdrobiti de ciorchini pentru a extrage din coaja si zona exterioara doar partile cele mai nobile si aromate. Fermentarea, la o temperatura controlata, are loc in termo tancuri conditionate. Macerarea dureaza 10 zile, timp in care sunt efectuate in mod regulat pompari pentru a permite mustului sa intre in posesia tuturor elementelor prezente in pielita si a se extrage usor culoarea. Fermentatia este terminata cand tot zaharul este transformat in alcool.In cuve de ciment turnat, special realizate cu izolatie din pluta, vinul va pastra o temperatura postfermentativa durabila aproximativ 22 ° C, in acest fel, fermentatia malolactica incepe in mod spontan si se finalizeaza in termen de doua luni.
Invechirea: O parte din vin este maturat timp de aproximativ doi ani in butoaie stejar 30 si 35 de hectolitri, iar restul este maturat in butoaie mici de 225 de litri de stejar francez, mediu prajit. Cannubi Barolo ajunge la maturitate dupa 6 ani de la recoltare si se maturizeaza in continuare intre 6 si 25 de ani.
Culoarea rubinie cu reflexe grena.parfum intens cu arome curate de trandafiri, vanilie, mirodenii si stejar , auster, cu tanini usori,notele picante si lemnoase se imbina perfect.
Este recomandat sa fie servit cu paste ,carne rosie si vanat, fiind o companie ideala a branzeturililor maturate.
Temperatura de servire: 18 °
An imbuteliere 2010
Strugurii, proaspat culesi, sunt rapid dar usor zdrobiti de ciorchini pentru a extrage din coaja si zona exterioara doar partile cele mai nobile si aromate. Fermentarea, la o temperatura controlata, are loc in termo tancuri conditionate. Macerarea dureaza 10 zile, timp in care sunt efectuate in mod regulat pompari pentru a permite mustului sa intre in posesia tuturor elementelor prezente in pielita si a se extrage usor culoarea. Fermentatia este terminata cand tot zaharul este transformat in alcool.In cuve de ciment turnat, special realizate cu izolatie din pluta, vinul va pastra o temperatura postfermentativa durabila aproximativ 22 ° C, in acest fel, fermentatia malolactica incepe in mod spontan si se finalizeaza in termen de doua luni.
Invechirea: O parte din vin este maturat timp de aproximativ doi ani in butoaie stejar 30 si 35 de hectolitri, iar restul este maturat in butoaie mici de 225 de litri de stejar francez, mediu prajit. Cannubi Barolo ajunge la maturitate dupa 6 ani de la recoltare si se maturizeaza in continuare intre 6 si 25 de ani.
Culoarea rubinie cu reflexe grena.parfum intens cu arome curate de trandafiri, vanilie, mirodenii si stejar , auster, cu tanini usori,notele picante si lemnoase se imbina perfect.
Este recomandat sa fie servit cu paste ,carne rosie si vanat, fiind o companie ideala a branzeturililor maturate.
Temperatura de servire: 18 °
Culoare | ROSU |
---|---|
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |