Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Caloianul este un ritual de invocare a ploii aducatoare de recolte bogate, practicat in Balcani in a treia zi de marti dupa Pastile crestin-ortodox. Obiceiul dateaza din epoca precrestina.
Note degustare
"Este primul vin din acest soi lansat de Crama Oprisor. Pe langa mineralitatea tipica ii putem admira aromele fine, usor exotice, de citrice si mango. Aciditatea buna ii accentueaza prospetimea si vioiciunea, iar nivelul relativ scazut al alcoolului il face usor de baut si foarte prietenos prin echilibrarea corpului delicat cu un postgust placut de fructe in parga." - oenologul Cramei Oprisor, Liviu Grigorica
Asociere culinara: creveti, peste cu sos, cascaval.
Temperatura servire: 10-12 grade Celsius.
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG.
Note degustare
"Este primul vin din acest soi lansat de Crama Oprisor. Pe langa mineralitatea tipica ii putem admira aromele fine, usor exotice, de citrice si mango. Aciditatea buna ii accentueaza prospetimea si vioiciunea, iar nivelul relativ scazut al alcoolului il face usor de baut si foarte prietenos prin echilibrarea corpului delicat cu un postgust placut de fructe in parga." - oenologul Cramei Oprisor, Liviu Grigorica
Asociere culinara: creveti, peste cu sos, cascaval.
Temperatura servire: 10-12 grade Celsius.
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG.
Producator | CRAMA OPRISOR |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.5% |
Podgorie | GOLUL (PLAIURILE) DRANCEI |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |