Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Caii de la Leteta Editie Limitata reprezinta segmentul ultra-premium al portofoliului companiei. Atent selectate din vie pana in crama si, mai departe, pana in pivnita unde au fost maturate, aceste vinuri se remarca prin expresivitate, prin aroma unica si prin gustul plin de forta. Fiecare in parte este un vin memorabil, reprezentativ pentru potentialul istoricei podgorii Sarica Niculitel. Disponibile doar in loturi de circa 5.000 de sticle, aceste vinuri exclusiviste se adreseaza doar consumatorilor avizati si sunt disponibile doar in magazine specializate si in acele localuri HoReCa, atent selectionate, care stiu sa prezinte corect vinul.
Avem de-a face cu un vin care, dupa ce a a fost maturat in baric francez de prima folosinta timp de 90 de zile, a devenit un Sauvignon Blanc de-o tipicitate extraordinara, intens si proaspat.
Note degustare
Un vin intens si proaspat, dominat initial de arome de flori de soc, care se deschide catre parfumuri citrice, cu accente de lemn, vanilie si flori de salcam. Gustul este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrata de corpul bine definit. Savuros, cu un postgust lung, cu note de fructe exotice sustinute de aromele elegant baricate.
Asocieri culinare: preparate din peste gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de branzeturi si fructe.
Temperatura optima de consum: 10-12 °C
Distinctii
Medalia de Aur la Concours Mondial de Bruxelles, 2019;
Medalie de aur la IWCB, 2019.
Avem de-a face cu un vin care, dupa ce a a fost maturat in baric francez de prima folosinta timp de 90 de zile, a devenit un Sauvignon Blanc de-o tipicitate extraordinara, intens si proaspat.
Note degustare
Un vin intens si proaspat, dominat initial de arome de flori de soc, care se deschide catre parfumuri citrice, cu accente de lemn, vanilie si flori de salcam. Gustul este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrata de corpul bine definit. Savuros, cu un postgust lung, cu note de fructe exotice sustinute de aromele elegant baricate.
Asocieri culinare: preparate din peste gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de branzeturi si fructe.
Temperatura optima de consum: 10-12 °C
Distinctii
Medalia de Aur la Concours Mondial de Bruxelles, 2019;
Medalie de aur la IWCB, 2019.
Producator | VIA VITICOLA SARICA NICULITEL |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | SAUVIGNON BLANC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.50% |
Podgorie | NICULITEL |
Regiune viticola | COLINELE DOBROGEI |