Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Caii de la Leteta Editie Limitata reprezinta segmentul ultra-premium al portofoliului companiei. Atent selectate din vie pana in crama si, mai departe, pana in pivnita unde au fost maturate, aceste vinuri se remarca prin expresivitate, prin aroma unica si prin gustul plin de forta. Fiecare in parte este un vin memorabil, reprezentativ pentru potentialul istoricei podgorii Sarica Niculitel. Disponibile doar in loturi de circa 5.000 de sticle, aceste vinuri exclusiviste se adreseaza doar consumatorilor avizati si sunt disponibile doar in magazine specializate si in acele localuri HoReCa, atent selectionate, care stiu sa prezinte corect vinul.
Este cel mai titrat Rose din portofoliu si, probabil, din Romania: medalie de aur la Bruxelles, bronz la IWC - Londra si argint la IWCB, in 2017. In 2018 a obtinut 90 de puncte Decanter, la Londra, medalia de argint la Bruxelles si detine titlul de cel mai bun Rose din Romania, calificativ obtinut in mai 2018, la concursul national de rose-uri. In 2019 a obtinut medalia de argint la Bruxelles si medalie de Aur la IWCB.
Note degustare
Vin rosé cu arome elegante de fructe rosii de padure (zmeura, capsune, fragi), completate cu note de petale de trandafir si de dulceturi. Cu o buna aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat si urmat de un postgust lung.
Asocieri culinare: se poate servi la preparate de peste rosu, carne de rata la cuptor, mix de legume la grill, platou de branzeturi.
Temperatura optima de consum: 10 grade C.
Este cel mai titrat Rose din portofoliu si, probabil, din Romania: medalie de aur la Bruxelles, bronz la IWC - Londra si argint la IWCB, in 2017. In 2018 a obtinut 90 de puncte Decanter, la Londra, medalia de argint la Bruxelles si detine titlul de cel mai bun Rose din Romania, calificativ obtinut in mai 2018, la concursul national de rose-uri. In 2019 a obtinut medalia de argint la Bruxelles si medalie de Aur la IWCB.
Note degustare
Vin rosé cu arome elegante de fructe rosii de padure (zmeura, capsune, fragi), completate cu note de petale de trandafir si de dulceturi. Cu o buna aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat si urmat de un postgust lung.
Asocieri culinare: se poate servi la preparate de peste rosu, carne de rata la cuptor, mix de legume la grill, platou de branzeturi.
Temperatura optima de consum: 10 grade C.
Producator | VIA VITICOLA SARICA NICULITEL |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.00% |
Podgorie | NICULITEL |
Regiune viticola | COLINELE DOBROGEI |