Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Classic Blanc Noir este un spumant extraordinar, obținut prin metoda clasică, cu dublă fermentare, în tanc și în sticlă, ținut apoi în sticlă pe drojdie timp de 8 ani, înainte de degorjare. Această prețioasă bijuterie a vinificației este o creație unică în România.
Procesul meticulos de vinificație a fost esențial în crearea acestui spumant excepțional: două vinuri create din soiurile Chardonnay și Pinot Noir au fost cu grijă cupajate pentru a obține complexitatea dorită. Cupajul obținut a fost apoi supus unei fermentări îndelungate în sticlă și maturat pe drojdii timp de 8 ani. Această perioadă de maturare a contribuit la dezvoltarea aromei și a caracterului său distinct.
Classic Blanc Noir încântă cu o culoare splendidă galben pai pal și un perlaj fin ce persistă câteva ore, pe toată durata degustării. Aromele sale deschid dansul cu note de brioșă și pâine proaspăt coaptă, oferindu-vă o experiență olfactivă captivantă. Gustul fructat și aciditatea vibrantă completează acest tablou gustativ, iar spumantul poate fi savurat alături de preparate fine, precum scoici Saint Jacques, homar, carpaccio de vită, caviar, brânzeturi fine sau ouă benedict.
Procesul meticulos de vinificație a fost esențial în crearea acestui spumant excepțional: două vinuri create din soiurile Chardonnay și Pinot Noir au fost cu grijă cupajate pentru a obține complexitatea dorită. Cupajul obținut a fost apoi supus unei fermentări îndelungate în sticlă și maturat pe drojdii timp de 8 ani. Această perioadă de maturare a contribuit la dezvoltarea aromei și a caracterului său distinct.
Classic Blanc Noir încântă cu o culoare splendidă galben pai pal și un perlaj fin ce persistă câteva ore, pe toată durata degustării. Aromele sale deschid dansul cu note de brioșă și pâine proaspăt coaptă, oferindu-vă o experiență olfactivă captivantă. Gustul fructat și aciditatea vibrantă completează acest tablou gustativ, iar spumantul poate fi savurat alături de preparate fine, precum scoici Saint Jacques, homar, carpaccio de vită, caviar, brânzeturi fine sau ouă benedict.
Producator | BUDUREASCA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | EXTRABRUT |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.5% |
Podgorie | BUDUREASCA |
Regiune viticola | DEALU MARE |