Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Pentru acest Sauvignon Blanc, strugurii au fost culesi in doua etape. Prima selectie a avut in vedere caracterul aromatic si nivelul de aciditate, esentiale pentru a da prospetime vinului, iar cea de-a doua a oferit vinului arome tropicale tipice soiului. Fermentarea a avut loc o temperatura controlata de 14°C, timp de aproximativ 3 saptamani, dupa care a fost aplicat periodic procesul de batonnage (amestecare drojdiilor in masa vinului), timp de inca o luna, pentru a oferi vinului complexitatea cautata de oenolog. Vin realizat din struguri culesi la maturitate deplina.
Note degustare
Turnat in pahar, ne intampina cu o culoare galben-verzui pal. Aromele sunt complexe, de fructe tropicale, guava, papaya, cu accente de agrise. Gust placut de fructe tropicale coapte cu o aciditate echilibrata si un final incantator.
Asocieri culinare: cu paste quattro formaggi, branzeturi, carne de pui sau risotto cu fructe de mare.
Temperatura de servire: 10 - 12°C.
Note degustare
Turnat in pahar, ne intampina cu o culoare galben-verzui pal. Aromele sunt complexe, de fructe tropicale, guava, papaya, cu accente de agrise. Gust placut de fructe tropicale coapte cu o aciditate echilibrata si un final incantator.
Asocieri culinare: cu paste quattro formaggi, branzeturi, carne de pui sau risotto cu fructe de mare.
Temperatura de servire: 10 - 12°C.
| Producator | BUDUREASCA |
|---|---|
| Culoare | ALB |
| Gust | SEC |
| Soi | SAUVIGNON BLANC |
| Litraj | 0.75L |
| Tara Origine | ROMANIA |
| Podgorie | DEALU MARE |
| Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |