Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Particularitati de vinificatie
Strugurii Cabernet Sauvignon au o maturitate mai lenta si sunt ultimii recoltati , atunci cand au atins nivelul optim de maturitate. Vinul este produs dintr-o recolta de maximum 8 tone/hectar. Recoltarea este facuta manual si sunt selectati doar cei mai sanatosi ciorchini. Strugurii sunt lasati sa fermenteze de la 15 pana la 25 zile in tancuri de inox cu recirculare. Dupa finalizarea procesului de fermentatie, 30% din vin a fost maturat timp de 6 luni in baricuri noi de stejar american.
Note degustare
Un vin rubiniu inchis cu arome intense de masline negre, condimente si coacaze cu o frumoasa nota de stejar ars. Gust plin, robust si complex cu taninuri ferme ce scot in evidenta aromele de fructe rosii, ciocolata neagra si notele de vanilie, stejar si tabac in postgust.
Asociere cu preparate culinare: este recomandat alaturi de preparate din carne de vita, berbecut si vanat.
Sec: 3,56 g/l .
Treapta de calitate: DOC CT.
Aciditate totala (g/l in tartric acid): 5,18.
Strugurii Cabernet Sauvignon au o maturitate mai lenta si sunt ultimii recoltati , atunci cand au atins nivelul optim de maturitate. Vinul este produs dintr-o recolta de maximum 8 tone/hectar. Recoltarea este facuta manual si sunt selectati doar cei mai sanatosi ciorchini. Strugurii sunt lasati sa fermenteze de la 15 pana la 25 zile in tancuri de inox cu recirculare. Dupa finalizarea procesului de fermentatie, 30% din vin a fost maturat timp de 6 luni in baricuri noi de stejar american.
Note degustare
Un vin rubiniu inchis cu arome intense de masline negre, condimente si coacaze cu o frumoasa nota de stejar ars. Gust plin, robust si complex cu taninuri ferme ce scot in evidenta aromele de fructe rosii, ciocolata neagra si notele de vanilie, stejar si tabac in postgust.
Asociere cu preparate culinare: este recomandat alaturi de preparate din carne de vita, berbecut si vanat.
Sec: 3,56 g/l .
Treapta de calitate: DOC CT.
Aciditate totala (g/l in tartric acid): 5,18.
Producator | BUDUREASCA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | BUDUREASCA |
Regiune viticola | DEALU MARE |