Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Strugurii selectati pentru acest vin au fost culesi in momentul de maturitate deplina, cand zaharurile si aciditatea se aflau intr-un echilibru perfect. In urma procesului de fermentatie desfasurat la temperaturi de 12-14°C, vinul a dobandit arome fructate intense. Dupa terminarea acestui proces, a ramas in continuare pe drojdii, acestea fiind amestecate periodic in masa vinului, in vederea obtinerii unui plus de corpolenta.
Note de degustare
Culoare galben-verzui, cu arome suave de flori de salcam si mere verzi, foarte bine structurat, oferind o senzatie placuta, crocanta si fructata pe palatin.
Asociere cu preparate culinare: peste, fructe de mare, gratar de legume, firgarui si ciuperci.
Temperatura de servire: 10-12 C.
Date generale
Sec: 3,30 g/l.
Treapta de calitate: DOC-CMD.
Aciditate Totala (g/l in acid tartric): 5,73.
Precipitatii: 305 mm in perioada de vegetatie.
Temperatura medie anuala: 11,3°C.
Insolatie: 1610 ore in perioada de vegetatie.
Vegetatie: 206 zile..
Productie: 6-7 t/ha.
Note de degustare
Culoare galben-verzui, cu arome suave de flori de salcam si mere verzi, foarte bine structurat, oferind o senzatie placuta, crocanta si fructata pe palatin.
Asociere cu preparate culinare: peste, fructe de mare, gratar de legume, firgarui si ciuperci.
Temperatura de servire: 10-12 C.
Date generale
Sec: 3,30 g/l.
Treapta de calitate: DOC-CMD.
Aciditate Totala (g/l in acid tartric): 5,73.
Precipitatii: 305 mm in perioada de vegetatie.
Temperatura medie anuala: 11,3°C.
Insolatie: 1610 ore in perioada de vegetatie.
Vegetatie: 206 zile..
Productie: 6-7 t/ha.
Producator | BUDUREASCA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12% |
Podgorie | BUDUREASCA |
Regiune viticola | DEALU MARE |