Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Particularitati de vinificatie
Recoltarea strugurilor incepe la sfarsitul lunii septembrie-inceputul lunii octombrie, cand acestia au acumulari mari de zaharuri (cca. 260 g/l). Parcela selectionata are butuci de peste 60 de ani vechime si ofera materie prima de cea mai inalta calitate din care se obtine acest vin cu personalitate aparte. Fermentatia are loc la temperaturi scazute (10-14 C), pentru a se conserva aromele proaspete si intense in vinul obtinut.
Note de degustare
Culoare galben-pai, arome puternice de iasomie, flori de soc si pere. Cu un echilibru bun intre aromele de fruct si cele florale, aciditate buna si un gust placut, usor dulce, vinul impresioneaza prin complexitatea sa atat pe amatori cat si pe specialisti. In postgust evolueaza catre o intensitate gustativa cu arome florale.
Asociere cu preparate culinare: poate fi asociat cu deserturi pe baza de fructe, branzeturi sau ciocolata.
Temperatura de servire: 10-12 C.
Date Generale
Demidulce: 36,43 g/l.
Treapta de calitate: DOC-CT.
Aciditate totala (g/l in acid tartric): 6,63.
Precipitatii: 305 mm in perioada de vegetatie.
Temperatura: medie anuala 11,3°C.
Insolatie: 1610 ore in perioada de vegetatie.
Vegetatie: 206 zile.
Productie: 6 t/ha.
Recoltarea strugurilor incepe la sfarsitul lunii septembrie-inceputul lunii octombrie, cand acestia au acumulari mari de zaharuri (cca. 260 g/l). Parcela selectionata are butuci de peste 60 de ani vechime si ofera materie prima de cea mai inalta calitate din care se obtine acest vin cu personalitate aparte. Fermentatia are loc la temperaturi scazute (10-14 C), pentru a se conserva aromele proaspete si intense in vinul obtinut.
Note de degustare
Culoare galben-pai, arome puternice de iasomie, flori de soc si pere. Cu un echilibru bun intre aromele de fruct si cele florale, aciditate buna si un gust placut, usor dulce, vinul impresioneaza prin complexitatea sa atat pe amatori cat si pe specialisti. In postgust evolueaza catre o intensitate gustativa cu arome florale.
Asociere cu preparate culinare: poate fi asociat cu deserturi pe baza de fructe, branzeturi sau ciocolata.
Temperatura de servire: 10-12 C.
Date Generale
Demidulce: 36,43 g/l.
Treapta de calitate: DOC-CT.
Aciditate totala (g/l in acid tartric): 6,63.
Precipitatii: 305 mm in perioada de vegetatie.
Temperatura: medie anuala 11,3°C.
Insolatie: 1610 ore in perioada de vegetatie.
Vegetatie: 206 zile.
Productie: 6 t/ha.
Producator | BUDUREASCA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | DEMIDULCE |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | BUDUREASCA |
Regiune viticola | DEALU MARE |