Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Special Cuvee este un Brut, Non Vintage, stilul traditional din Champagne, produs dintr-un cupaj de vinuri din ani diferiti de recolta. Special Cuvee reprezinta semnatura si stilul casei Bollinger, care acorda o atentie deosebita pastrarii calitatii constante de la an la an.
Strugurii garanteaza calitatea si consistenta vinului. Peste 60% din strugurii selectati pentru Special Cuvee provin din viile aflate in proprietate sau administrate de Champagne Bollinger. Aproximativ 30 de Crus (vie, proprietate conform clasificarii din Champagne) intra in cupaj, dintre care 80% sunt Grands si Premiers Crus (cea mai inalta clasificare din Champagne) din Montagne de Reims si Cote des Blancs.
- Special Cuvee este produs doar din mustul cuvee (mustul obtinut prin presarea usoara a strugurilor, doar primii 2050 de litri de must rezultati din presarea a 4000 de kg)
- Prima fermetare are loc in butoaie de stejar sau in cisterne mici de inox, in functie de natura recoltei.
- Cupajul clasic folosit pentru Special Cuvee este format din 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay si 15% Pinot Meunier.
- Bollinger matureaza vinurile baza in sticle magnum inchise cu dop natural de pluta in crama din Ay timp de 5 pana la 12 ani.
- Champagne Bollinger Special Cuvee este maturata pe drojdii timp de 3 ani inainte de a fi degorjata. Pentru a garanta integritatea aromelor este adaugat un dozaj ce contine doar 7-8 gr./litru de zahar.
Datorita delicatetei si a prospetimii, Special Cuvee reprezinta un aperitiv ideal si un partener desavarsit pentru fructele de mare, peste sau preparate culinare din carne alba.
Pentru a evidentia stilul, finetea si aromele, Special Cuvee trebuie servit la o temperatura de 10-12°C.
Strugurii garanteaza calitatea si consistenta vinului. Peste 60% din strugurii selectati pentru Special Cuvee provin din viile aflate in proprietate sau administrate de Champagne Bollinger. Aproximativ 30 de Crus (vie, proprietate conform clasificarii din Champagne) intra in cupaj, dintre care 80% sunt Grands si Premiers Crus (cea mai inalta clasificare din Champagne) din Montagne de Reims si Cote des Blancs.
- Special Cuvee este produs doar din mustul cuvee (mustul obtinut prin presarea usoara a strugurilor, doar primii 2050 de litri de must rezultati din presarea a 4000 de kg)
- Prima fermetare are loc in butoaie de stejar sau in cisterne mici de inox, in functie de natura recoltei.
- Cupajul clasic folosit pentru Special Cuvee este format din 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay si 15% Pinot Meunier.
- Bollinger matureaza vinurile baza in sticle magnum inchise cu dop natural de pluta in crama din Ay timp de 5 pana la 12 ani.
- Champagne Bollinger Special Cuvee este maturata pe drojdii timp de 3 ani inainte de a fi degorjata. Pentru a garanta integritatea aromelor este adaugat un dozaj ce contine doar 7-8 gr./litru de zahar.
Datorita delicatetei si a prospetimii, Special Cuvee reprezinta un aperitiv ideal si un partener desavarsit pentru fructele de mare, peste sau preparate culinare din carne alba.
Pentru a evidentia stilul, finetea si aromele, Special Cuvee trebuie servit la o temperatura de 10-12°C.
Producator | CHAMPAGNE BOLLINGER |
---|---|
Culoare | ALB |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | FRANTA |