Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Prima productie comercializata dateaza din 1983.
Zona de productie: podgoriile domeniului de pe dealurile sudice ale regiunii Montalcino.
Altitudine: 100 de metri deasupra nivelului marii.
Pozitie: zona deluroasa.
Tipul de sol: culoare bruna, spre masliniu deschis, stratul superior - calcaros, cu roci.
Soiul de struguri: 100% Sangiovese.
Sistemul de palisare: Cordone speronato (cordon ghimpat/pintenat).
Densitate vita de vie: 4.100 vita de vie/ha.
Productie pe hectar: 70 q.li/ha.
Tehnica/modul de productie: strugurii selectati sunt vinificati cu o perioada medie de macerare de 7-10 zile. Unei perioade de maturare de 10-12 luni, partial in barriques si partial in butoaie mari de stejar, ii este urmata una de 6 luni in sticla, inainte de comercializare.
Caracteristici:
Culoare: rosu rubiniu intens cu reflexe violete.
Buchet/miros: intens, proaspat, fructat cu note specifice violete, cirese si prune.
Gust: delicat, amplu, persistent.
Insemnarile producatorului: un produs clasic al regiunii Montalcino si Castello Banfi. Un vin capabil sa egaleze eleganta si soliditatea omologului sau mai in varsta cu prospetimea si simplitatea caracteristice, ce fac din el unul dintre cele mai versatile vinuri ale domeniilor Banfi.
Zona de productie: podgoriile domeniului de pe dealurile sudice ale regiunii Montalcino.
Altitudine: 100 de metri deasupra nivelului marii.
Pozitie: zona deluroasa.
Tipul de sol: culoare bruna, spre masliniu deschis, stratul superior - calcaros, cu roci.
Soiul de struguri: 100% Sangiovese.
Sistemul de palisare: Cordone speronato (cordon ghimpat/pintenat).
Densitate vita de vie: 4.100 vita de vie/ha.
Productie pe hectar: 70 q.li/ha.
Tehnica/modul de productie: strugurii selectati sunt vinificati cu o perioada medie de macerare de 7-10 zile. Unei perioade de maturare de 10-12 luni, partial in barriques si partial in butoaie mari de stejar, ii este urmata una de 6 luni in sticla, inainte de comercializare.
Caracteristici:
Culoare: rosu rubiniu intens cu reflexe violete.
Buchet/miros: intens, proaspat, fructat cu note specifice violete, cirese si prune.
Gust: delicat, amplu, persistent.
Insemnarile producatorului: un produs clasic al regiunii Montalcino si Castello Banfi. Un vin capabil sa egaleze eleganta si soliditatea omologului sau mai in varsta cu prospetimea si simplitatea caracteristice, ce fac din el unul dintre cele mai versatile vinuri ale domeniilor Banfi.
| Producator | BANFI |
|---|---|
| Culoare | ROSU |
| Gust | SEC |
| Litraj | 0.75L |
| Tara Origine | ITALIA |
| Volum alcool | 13-13.5% |
| Podgorie | DOMENIILE BANFI |
| Regiune viticola | TOSCANA, MONTALCINO |