Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Strugurii, cu tot cu ciorchine, sunt raciti pana la 8-10 grade Celsius, inainte sa fie presati si sa fie culese boabele de pe ciorchine. Sucul obtinut este apoi separat si clarificat timp de 24 de ore printr-o sedimentare la rece. Numai mustul limpede este pus in barriques impreuna cu drojdii, pentru a se realiza fermentatia alcoolica. Dupa fermenatie, temperatura din incapere este diminuata pana la 10°C, pentru a se evita initierea fermentatiei malolactice. Urmeaza o perioada de invechire de 5-6 luni, in care vinul ramane impreuna cu drojdii fine si este amestecat o data pe saptamana. Ciclul este incheiat cu o invechire in sticla de 8-10 luni.
Note degustare
Galben-pai, cu subtile reflexe aurii, impresioneaza cu un buchet intens, fructat, cu note specifice soiului si arome subtile picante de vanilie.
Gust delicat, sec, cu senzatii puternice de mere, piersici si caise, incadrate de note de lemn nobil.
Insemnarile producatorului: acest Chardonay 100% face parte din categoria vinurilor produse dintr-un singur soi de struguri de catre Castello Banfi.
Recomandari culinare: un vin potrivit pe parcursul intregii mese; ideal cu feluri de mancare elaborate din peste si carne.
Potential bun pentru invechire.
Prima productie comercializata dateaza din 1982.
Strugurii, cu tot cu ciorchine, sunt raciti pana la 8-10 grade Celsius, inainte sa fie presati si sa fie culese boabele de pe ciorchine. Sucul obtinut este apoi separat si clarificat timp de 24 de ore printr-o sedimentare la rece. Numai mustul limpede este pus in barriques impreuna cu drojdii, pentru a se realiza fermentatia alcoolica. Dupa fermenatie, temperatura din incapere este diminuata pana la 10°C, pentru a se evita initierea fermentatiei malolactice. Urmeaza o perioada de invechire de 5-6 luni, in care vinul ramane impreuna cu drojdii fine si este amestecat o data pe saptamana. Ciclul este incheiat cu o invechire in sticla de 8-10 luni.
Note degustare
Galben-pai, cu subtile reflexe aurii, impresioneaza cu un buchet intens, fructat, cu note specifice soiului si arome subtile picante de vanilie.
Gust delicat, sec, cu senzatii puternice de mere, piersici si caise, incadrate de note de lemn nobil.
Insemnarile producatorului: acest Chardonay 100% face parte din categoria vinurilor produse dintr-un singur soi de struguri de catre Castello Banfi.
Recomandari culinare: un vin potrivit pe parcursul intregii mese; ideal cu feluri de mancare elaborate din peste si carne.
Potential bun pentru invechire.
Prima productie comercializata dateaza din 1982.
Producator | BANFI |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |
Volum alcool | 12.5% |
Podgorie | DOMENIILE BANFI |
Regiune viticola | TOSCANA, MONTALCINO |