Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Prima productie comercializata dateaza din 1978.
Zona de productie: peste 170 de hectare de podgorii ale domeniului Banfi din partea sudica a regiunii deluroase Montalcino.
Altitudine: 220 de metri deasupra nivelului marii.
Pozitie: regiune deluroasa/ deal.
Tipul de sol: brun-galbui, stratul de sol superior este calcaros, nisipos cu multe pietricele
Soiul de struguri: 100% Sangiovese.
Sistemul de palisare: Cordone speronato (cordon pintenat/ ghimpat).
Densitate vita de vie: de la 2400 la 4200 vita de vie/ha.
Productie pe hectar: 65 q.li/ha.
Tehnica/ modul de productie: selectia meticuloasa a strugurilor (productia nu depaseste 6 tone/ha) este urmata de vinificatia ce dureaza 10-12 zile, timp in care strugurii sunt pusi impreuna cu coaja proprie. Vinul este lasat la maturat timp de 2 ani in butoaie de stejar de diferite dimensiuni, barriques de 350 litri si butoaie de 60-120 hl. Ulterior, vinul este invechit (lasat la maturat) inca 8-12 luni, inainte de a fi lansat pe piata.
Caracteristici:
Culoare: rosu rubiniu, cu reflexe de granat.
Buchet/ Miros: eteric, amplu, cu note subtile de vanilie.
Gust plin, delicat, catifelat si intens, cu un usor gust de lemn-dulce, mirodenii si gudron
Insemnarile producatorului: un produs clasic al demoniilor Banfi, acest Brunello di Montalcino este obtinut cu clone de Sangiovesse selectate dupa 20 de ani de cercetare si este invechit in butoaie mici de stejar (barriques) de 350 lt, precum si in butoaie slavone de 60-120 hl. Este un mix aristocratic de traditie viticola exemplara si tehnologii moderne.
Recomandari culinare: vinul este potrivit in special pentru a potenta preparatele din carne rosie si branzeturile invechite.
Zona de productie: peste 170 de hectare de podgorii ale domeniului Banfi din partea sudica a regiunii deluroase Montalcino.
Altitudine: 220 de metri deasupra nivelului marii.
Pozitie: regiune deluroasa/ deal.
Tipul de sol: brun-galbui, stratul de sol superior este calcaros, nisipos cu multe pietricele
Soiul de struguri: 100% Sangiovese.
Sistemul de palisare: Cordone speronato (cordon pintenat/ ghimpat).
Densitate vita de vie: de la 2400 la 4200 vita de vie/ha.
Productie pe hectar: 65 q.li/ha.
Tehnica/ modul de productie: selectia meticuloasa a strugurilor (productia nu depaseste 6 tone/ha) este urmata de vinificatia ce dureaza 10-12 zile, timp in care strugurii sunt pusi impreuna cu coaja proprie. Vinul este lasat la maturat timp de 2 ani in butoaie de stejar de diferite dimensiuni, barriques de 350 litri si butoaie de 60-120 hl. Ulterior, vinul este invechit (lasat la maturat) inca 8-12 luni, inainte de a fi lansat pe piata.
Caracteristici:
Culoare: rosu rubiniu, cu reflexe de granat.
Buchet/ Miros: eteric, amplu, cu note subtile de vanilie.
Gust plin, delicat, catifelat si intens, cu un usor gust de lemn-dulce, mirodenii si gudron
Insemnarile producatorului: un produs clasic al demoniilor Banfi, acest Brunello di Montalcino este obtinut cu clone de Sangiovesse selectate dupa 20 de ani de cercetare si este invechit in butoaie mici de stejar (barriques) de 350 lt, precum si in butoaie slavone de 60-120 hl. Este un mix aristocratic de traditie viticola exemplara si tehnologii moderne.
Recomandari culinare: vinul este potrivit in special pentru a potenta preparatele din carne rosie si branzeturile invechite.
Producator | BANFI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | DOMENIILE BANFI |
Regiune viticola | TOSCANA, MONTALCINO |