Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Asemenea mitologiei antice, Bacanta reuseste sa isi insuseasca misterul si opulenta gustului bine definit, intr-o formula demna de originea numelui sau. Cu pasiune, ca o preoteasa a vinului, cu adoratie, ca o femeie tanara, capricioasa si desfranata, cu gust plin dar seducator, Bacanta este o gama de vinuri alese cu intelepciune, soiurile fiind apreciate pentru calitatile si extravaganta lor.
Vinificatie
Strugurii sunt recoltati manual la maturitate deplina si desciorchinati gentil. Fermentarea are loc in tancuri speciale care permit batonajul mustuielii pentru extragerea pigmentilor si a taninurilor. Sub influenta drojdiilor selectionate, vinul are parte mai intai de o fermentare alcoolica lenta urmata de cea malolactica. Caracterul vinului este definit prin adaosul de arome secundare specifice maturarii in baricuri noi de stejar frantuzesc. Filtrare fina, imbuteliere si odihna in butelii de sticla pentru minim 12 luni.
Note degustare
O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare, completate cu note de piele. Este echilibrat, cu taninuri pronuntate si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un postgust lung.
Asociere culinare: carne de vanat, vita, oaie, porc la gratar, sau branzeturi aromate cu trufe.
Temperatura de servire: 16 - 18°C.
Vinificatie
Strugurii sunt recoltati manual la maturitate deplina si desciorchinati gentil. Fermentarea are loc in tancuri speciale care permit batonajul mustuielii pentru extragerea pigmentilor si a taninurilor. Sub influenta drojdiilor selectionate, vinul are parte mai intai de o fermentare alcoolica lenta urmata de cea malolactica. Caracterul vinului este definit prin adaosul de arome secundare specifice maturarii in baricuri noi de stejar frantuzesc. Filtrare fina, imbuteliere si odihna in butelii de sticla pentru minim 12 luni.
Note degustare
O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare, completate cu note de piele. Este echilibrat, cu taninuri pronuntate si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un postgust lung.
Asociere culinare: carne de vanat, vita, oaie, porc la gratar, sau branzeturi aromate cu trufe.
Temperatura de servire: 16 - 18°C.
Producator | GIRBOIU |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 15.00% |
Podgorie | COTESTI |
Regiune viticola | VRANCEA |