Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Asemenea mitologiei antice, Bacanta reuseste sa isi insuseasca misterul si opulenta gustului bine definit, intr-o formula demna de originea numelui sau. Cu pasiune, ca o preoteasa a vinului, cu adoratie, ca o femeie tanara, capricioasa si desfranata, cu gust plin dar seducator, Bacanta este o gama de vinuri alese cu intelepciune, soiurile fiind apreciate pentru calitatile si extravaganta lor.
Vinificatie
Loturi mici de struguri sunt desciorchinati si presati gentil, mustul ravac fiind ulterior deburbat in mod natural. Presarea gravitationala este imperativa in acest stadiu pentru pastrarea caracterului fructat si delicat. Pentru a adauga complexitate vinul este fermentat si maturat Sur-Lie in baricuri de stejar frantuzesc pentru 7 luni. Niciun vin alb nu a fost supus fermentarii malolactice pentru a pastra prospetimea, aciditatea naturala, care este parte integranta a echilibrului si longevitatii vinului.
Note degustare
Un Chardonnay elegant definit de arome complexa de mar, para si piersica alba, completate de mireasma notelor exotice de anason, coaja de portocala si smochine confiate. Textura onctuoasa, datorata fermentarii malolactice, ce imbina, in mod placut, aciditatea modica cu corpolenta vinului. Intens si echilibrat, acest vin impresioneaza printr-un postgust foarte lung.
Asociere culinara: salate amarui, peste, fructe de mare, caviar, mancaruri de pui cu sosuri, sunca, branzeturi, deserturi mai putin dulci.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Vinificatie
Loturi mici de struguri sunt desciorchinati si presati gentil, mustul ravac fiind ulterior deburbat in mod natural. Presarea gravitationala este imperativa in acest stadiu pentru pastrarea caracterului fructat si delicat. Pentru a adauga complexitate vinul este fermentat si maturat Sur-Lie in baricuri de stejar frantuzesc pentru 7 luni. Niciun vin alb nu a fost supus fermentarii malolactice pentru a pastra prospetimea, aciditatea naturala, care este parte integranta a echilibrului si longevitatii vinului.
Note degustare
Un Chardonnay elegant definit de arome complexa de mar, para si piersica alba, completate de mireasma notelor exotice de anason, coaja de portocala si smochine confiate. Textura onctuoasa, datorata fermentarii malolactice, ce imbina, in mod placut, aciditatea modica cu corpolenta vinului. Intens si echilibrat, acest vin impresioneaza printr-un postgust foarte lung.
Asociere culinara: salate amarui, peste, fructe de mare, caviar, mancaruri de pui cu sosuri, sunca, branzeturi, deserturi mai putin dulci.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Producator | GIRBOIU |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | COTESTI |
Regiune viticola | VRANCEA |