Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Recoltarea se face manual, in ladite de numai 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incata sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurii sunt presati intregi cu o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. Fermentarea se face in cisterne de inox, cu controlul permanent al temperaturii, folosindu-se drojdii selectate pentru pastrarea aromelor. Re-fermentare in sticla are loc la o temperatura scazuta, cu o invechire de 36 luni, pe drojdie intreaga, inainte de a schimba dopul ciuperca, dupa care va ramane un rest de drojdie ce va asigura invechirea lui calitativa.
Note degustare:
Un spumant (cupaj de Cramposie Selectionata si Pinot Noir) galben foarte deschis, usor tulburat. Acest vin are un buchet elegant si proaspata de flori albe, fan cosit si briosa. Gustul sau este vioi cu bule fine si persistente, lasand sa apara o mineralitate pronuntata.
Poate fi consumat imediat, dar isi va pastra prospetimea si in urmatorii 2-3 ani.
Recomandari pculinare: aperitive si fructe de mare.
Temperatura servire: 7 ˚C.
Recoltarea se face manual, in ladite de numai 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incata sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurii sunt presati intregi cu o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. Fermentarea se face in cisterne de inox, cu controlul permanent al temperaturii, folosindu-se drojdii selectate pentru pastrarea aromelor. Re-fermentare in sticla are loc la o temperatura scazuta, cu o invechire de 36 luni, pe drojdie intreaga, inainte de a schimba dopul ciuperca, dupa care va ramane un rest de drojdie ce va asigura invechirea lui calitativa.
Note degustare:
Un spumant (cupaj de Cramposie Selectionata si Pinot Noir) galben foarte deschis, usor tulburat. Acest vin are un buchet elegant si proaspata de flori albe, fan cosit si briosa. Gustul sau este vioi cu bule fine si persistente, lasand sa apara o mineralitate pronuntata.
Poate fi consumat imediat, dar isi va pastra prospetimea si in urmatorii 2-3 ani.
Recomandari pculinare: aperitive si fructe de mare.
Temperatura servire: 7 ˚C.
Producator | AVINCIS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | EXTRA BRUT |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.00% |
Podgorie | DOBRUSA |
Regiune viticola | DRAGASANI |