Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Acest soi unic si interesant isi are originile in solul din Dragasani, unde si-a dezvoltat caracteristicile unice la maximum.
Viticultura si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incat sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru intreaga cantitate de struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de a incepe fermentarea lor la temperatura controlata. 30% din volumul total de vin este maturat in butoaie de stejar, timp de 18 luni.
Note degustare:
Un vin de-un violet inchis, profund, care prezinta un buchet intens cu nuante de condiment, arome de fructe negre, precum cirese negre si afine, dar si o nota de violeta. Gustul sau este deopotriva generos, delicat si matasos, cu arome puternice de cirese coapte si o usoara nota de piper proaspat.
Temperatura de servire: 18 °C.
Asociere culinara: piept de rata, paté de iepure salbatic sau fazan, carne fiarta in sos de vin.
Viticultura si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incat sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru intreaga cantitate de struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de a incepe fermentarea lor la temperatura controlata. 30% din volumul total de vin este maturat in butoaie de stejar, timp de 18 luni.
Note degustare:
Un vin de-un violet inchis, profund, care prezinta un buchet intens cu nuante de condiment, arome de fructe negre, precum cirese negre si afine, dar si o nota de violeta. Gustul sau este deopotriva generos, delicat si matasos, cu arome puternice de cirese coapte si o usoara nota de piper proaspat.
Temperatura de servire: 18 °C.
Asociere culinara: piept de rata, paté de iepure salbatic sau fazan, carne fiarta in sos de vin.
Producator | AVINCIS |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.50% |
Podgorie | DOBRUSA |
Regiune viticola | DRAGASANI |