Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Feteasca Regala este unul dintre cele mai cunoscute si cautate soiuri de struguri de vin din Romania. Din acest soi se poate obtine un vin corpolent, cu arome intense si cu un mare potential de invechire.
Viticultura si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de numai 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incat sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati intr-o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. 40% din acest vin este fermentat si maturat in baricuri de stejar frantuzesc timp de 8 luni, cu batonaj periodic.
Note degustare:
Un vin auriu-deschis stralucitor. Buchetul bogat si complex se deschide catre dulceata florilor albe si a caiselor uscate, cu o usoara nota de vanilie. Gustul sau este generos, rotund si bine structurat, cu arome de piersica si para condimentate.
Asocieri culinare: pui in sos de ciuperci sau orez cu trufe, somon la gratar, carne de pasare, placinte din fructe.
Temperatura servire: 9˚C.
Viticultura si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de numai 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incat sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati intr-o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. 40% din acest vin este fermentat si maturat in baricuri de stejar frantuzesc timp de 8 luni, cu batonaj periodic.
Note degustare:
Un vin auriu-deschis stralucitor. Buchetul bogat si complex se deschide catre dulceata florilor albe si a caiselor uscate, cu o usoara nota de vanilie. Gustul sau este generos, rotund si bine structurat, cu arome de piersica si para condimentate.
Asocieri culinare: pui in sos de ciuperci sau orez cu trufe, somon la gratar, carne de pasare, placinte din fructe.
Temperatura servire: 9˚C.
Producator | AVINCIS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | DOBRUSA |
Regiune viticola | DRAGASANI |