Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
In Dragasani, inca se povesteste ca un print isi vizita in timpul noptii aleasa inimii, dar o parasea inainte ca soarele sa rasara peste dealurile pline de vita de vie. Pana cand, intr-o dimineata, printul nu a mai auzit cantatul cocosilor si razele soarelui l-au transformat in picaturi de roua. Asa s-a nascut legenda Domnului de Roua.
Viticultura si vinificatie
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati inca o data pe banda transportoare, pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati intr-o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. Fermentarea are loc in cisterne de inox la temperatura controlata, folosindu-se drojdii selectionate pentru evidentierea variatelor arome.
Note degustare:
Un vin galben–verzui deschis, care dezvaluie un buchet de citrice, cu note predominant fructate
si usor florale. Gustul sau prezinta un echilibru perfect intre aromele de mar verde,
fructe exotice si aciditatea proaspata. Acest vin trebuie savurat tanar.
Soiuri: Muscat Ottonel, Cramposie Selectionata, Sauvignon Blanc.
Recomandari culinare: aperitive sau friptura la gratar, in timpul verii; paste proaspete cu creveti si
sos de usturoi sau alaturi de rosii gratinate cu parmezan.
Temperatura servire: 7˚C.
Viticultura si vinificatie
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati inca o data pe banda transportoare, pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati intr-o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. Fermentarea are loc in cisterne de inox la temperatura controlata, folosindu-se drojdii selectionate pentru evidentierea variatelor arome.
Note degustare:
Un vin galben–verzui deschis, care dezvaluie un buchet de citrice, cu note predominant fructate
si usor florale. Gustul sau prezinta un echilibru perfect intre aromele de mar verde,
fructe exotice si aciditatea proaspata. Acest vin trebuie savurat tanar.
Soiuri: Muscat Ottonel, Cramposie Selectionata, Sauvignon Blanc.
Recomandari culinare: aperitive sau friptura la gratar, in timpul verii; paste proaspete cu creveti si
sos de usturoi sau alaturi de rosii gratinate cu parmezan.
Temperatura servire: 7˚C.
Producator | AVINCIS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.50% |
Podgorie | DOBRUSA |
Regiune viticola | DRAGASANI |