Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Acest Sauvignon Blanc provine din clona de calitate superioara din Europa de Vest. Calitatile acestui soi sunt bine cunoscute in toata lumea, iar noi credem in potentialul sau de a crea un vin bun in zona Dragasani.
Viticultura si vinificatie
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incat sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati intr-o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. 40% din acest vin este fermentat si maturat timp de 8 luni, in butoaie de stejar, cu batonaj periodic. Restul vinului este fermentat in cisterne de inox, cu temperatura controlata.
Note degustare:
Un vin galben deschis cu reflexii verzui, care impresioneaza cu arome de ardei verde, alaturi de agrisa coapta. Gustul sau este puternic, cu aciditate ridicata si cu o mineralitate specifica zonei Dragasani. Are un potential bun de invechire.
Asocieri culinare: legume la gratar si pui in sosuri cremoase, tarte cu umplutura picanta.
Temperatura servire: aproximativ 8 °C.
Viticultura si vinificatie
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incat sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati intr-o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. 40% din acest vin este fermentat si maturat timp de 8 luni, in butoaie de stejar, cu batonaj periodic. Restul vinului este fermentat in cisterne de inox, cu temperatura controlata.
Note degustare:
Un vin galben deschis cu reflexii verzui, care impresioneaza cu arome de ardei verde, alaturi de agrisa coapta. Gustul sau este puternic, cu aciditate ridicata si cu o mineralitate specifica zonei Dragasani. Are un potential bun de invechire.
Asocieri culinare: legume la gratar si pui in sosuri cremoase, tarte cu umplutura picanta.
Temperatura servire: aproximativ 8 °C.
Producator | AVINCIS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | DOBRUSA |
Regiune viticola | DRAGASANI |