Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul romanesc care a imbratisat cu gratie si eleganta pamantul din Dragasani, luand tot ceea ce este mai bun din sol.
Viticultura si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incat sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% din struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentarea la temperatura controlata. 40% din acest vin este invechit in baricuri de stejar (70% din butoaiele folosite au fost noi), timp de 14 luni; restul vinului este pastrat in cisterne de inox.
Note degustare:
Un vin rubiniu inchis, cu buchet predominant de coacaze negre proaspete si o usoara nota de stejar. Gustul sau profund de fructe coapte este imbracat intr-o subtila nota de ciocolata amara. Are potential exceptional de invechire.
Asocieri culinare: preparate din carne de vita, în special friptura, salam chorizo si sunca afumata, friptura de miel si legume.
Temperatura servire: 18°C.
Viticultura si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare, astfel incat sa ne asiguram ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% din struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentarea la temperatura controlata. 40% din acest vin este invechit in baricuri de stejar (70% din butoaiele folosite au fost noi), timp de 14 luni; restul vinului este pastrat in cisterne de inox.
Note degustare:
Un vin rubiniu inchis, cu buchet predominant de coacaze negre proaspete si o usoara nota de stejar. Gustul sau profund de fructe coapte este imbracat intr-o subtila nota de ciocolata amara. Are potential exceptional de invechire.
Asocieri culinare: preparate din carne de vita, în special friptura, salam chorizo si sunca afumata, friptura de miel si legume.
Temperatura servire: 18°C.
Producator | AVINCIS |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | DOBRUSA |
Regiune viticola | DRAGASANI |