Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Provenind dintr-o plantatie veche de 50 ani, amplasata pe coline sudice, cu sol calcaros, sarac si beneficiind de precipitatii putine, strugurii de Feteasca Neagra dau nastere acestui vin rar, unic – APOGEUM.
Productia este mica, 5-6 tone/ha, recoltata manual. Strugurii sunt selectionati inca din vie, culesi in perioada optima, transportati cu multa grija la locul de vinificatie. Vinul APOGEUM este obtinut in crama cu acelasi nume, crama istorica dotata pe masura renumelui cu amfore din argila si sisteme de selectie a strugurilor, si beneficiaza inca de la inceput de toata dragostea si atentia: drojdii naturale specifice arealului Dealu Mare, remontaje manuale ale musturilor, fermentare-macerare lenta, de lunga durata si la temperaturi optime, totul cu scopul obtinerii aromelor caracteristice de pruna uscata, magiun, fructe de padure, coacaze negre. Dupa aproximativ 15-20 zile, odata desavarsita fermentatia alcoolica, amforele sunt pregatite pentru a doua fermentatie, fermentatia malolactica, proces in urma caruia vinul incepe sa reveleze din plin caracteristicile sale deosebite.
Odata incheiata si aceasta etapa din viata APOGEUM, vinul tanar obtinut este introdus gravitational in butoie noi, din stejar francez.
Perioada de 24 de luni, cat timp tanara Feteasca Neagra se odihneste in barique, plus cele 12 luni in care sta in sticla, ii confera acesteia note de eleganta maturitate, elemente ce denota valoarea unui vin deosebit, rar.
Note degustare
Rosu intens, cu reflexii violacee, tenta data de prospetimea soiului. Se simt arome de prune si fructe rosii, dar si note de condimente pe final. Gustativ regasim fructele coapte, o aciditate medie bine integrata cu taninurile rotunde, catifelate. Un vin echilibrat.
Medalii:
Medalia de aur la Concursul International de la Bruxelles, 2014.
Vinificator: Albertus van der Merwe, Marin Ion.
Temperatura servire: 16-18 grade Celsius.
Asocieri culinare: imperechere reusita cu pulpe de rata sau cotlete de berbecut cu piure de cartofi cu ulei de trufe; platou de branzeturi maturate; desert cu ciocolata neagra.
Productia este mica, 5-6 tone/ha, recoltata manual. Strugurii sunt selectionati inca din vie, culesi in perioada optima, transportati cu multa grija la locul de vinificatie. Vinul APOGEUM este obtinut in crama cu acelasi nume, crama istorica dotata pe masura renumelui cu amfore din argila si sisteme de selectie a strugurilor, si beneficiaza inca de la inceput de toata dragostea si atentia: drojdii naturale specifice arealului Dealu Mare, remontaje manuale ale musturilor, fermentare-macerare lenta, de lunga durata si la temperaturi optime, totul cu scopul obtinerii aromelor caracteristice de pruna uscata, magiun, fructe de padure, coacaze negre. Dupa aproximativ 15-20 zile, odata desavarsita fermentatia alcoolica, amforele sunt pregatite pentru a doua fermentatie, fermentatia malolactica, proces in urma caruia vinul incepe sa reveleze din plin caracteristicile sale deosebite.
Odata incheiata si aceasta etapa din viata APOGEUM, vinul tanar obtinut este introdus gravitational in butoie noi, din stejar francez.
Perioada de 24 de luni, cat timp tanara Feteasca Neagra se odihneste in barique, plus cele 12 luni in care sta in sticla, ii confera acesteia note de eleganta maturitate, elemente ce denota valoarea unui vin deosebit, rar.
Note degustare
Rosu intens, cu reflexii violacee, tenta data de prospetimea soiului. Se simt arome de prune si fructe rosii, dar si note de condimente pe final. Gustativ regasim fructele coapte, o aciditate medie bine integrata cu taninurile rotunde, catifelate. Un vin echilibrat.
Medalii:
Medalia de aur la Concursul International de la Bruxelles, 2014.
Vinificator: Albertus van der Merwe, Marin Ion.
Temperatura servire: 16-18 grade Celsius.
Asocieri culinare: imperechere reusita cu pulpe de rata sau cotlete de berbecut cu piure de cartofi cu ulei de trufe; platou de branzeturi maturate; desert cu ciocolata neagra.
Producator | TOHANI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | TOHANI |
Regiune viticola | DEALU MARE |