Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii recoltati au fost desciorchinati si presati usor, iar mustul si pielea au trecut apoi in rezervoarele de fermentare din otel inoxidabil. Fermentarea a inceput a doua zi dupa presare si a durat intre cinci si sapte zile, in timp ce perioada suplimentara de contact cu pielea a fost putin mai lunga, de la opt la douasprezece zile. Temperaturile de fermentatie nu au depasit 28°C pentru Cabernet, Sangiovese si Petit Verdot, favorizand astfel extragerea exclusiva a taninurilor de culoare si moi. In cazul soiurilor Merlot si Syrah, temperaturile au fost mentinute la maximum 25°, pentru a conserva mai bine componentele aromatice. Dupa fermentarea malolactica, care a avut loc in octombrie si noiembrie, vinul a intrat in butoaie de stejar franceze, maghiare si americane de 60 de litri, unde s-a maturat aproximativ un an.
Soiuri: Sangiovese, Cabernet, Merlot & Syrah.
Note degustare
Un vin rosu-rubin intens, cu buchet intens si complex, dominat de fructe rosii, dar si arome de piele, condiment si vanilie. Gustul corpolet si rotund, cu tanini supli si catifelati.
Strugurii recoltati au fost desciorchinati si presati usor, iar mustul si pielea au trecut apoi in rezervoarele de fermentare din otel inoxidabil. Fermentarea a inceput a doua zi dupa presare si a durat intre cinci si sapte zile, in timp ce perioada suplimentara de contact cu pielea a fost putin mai lunga, de la opt la douasprezece zile. Temperaturile de fermentatie nu au depasit 28°C pentru Cabernet, Sangiovese si Petit Verdot, favorizand astfel extragerea exclusiva a taninurilor de culoare si moi. In cazul soiurilor Merlot si Syrah, temperaturile au fost mentinute la maximum 25°, pentru a conserva mai bine componentele aromatice. Dupa fermentarea malolactica, care a avut loc in octombrie si noiembrie, vinul a intrat in butoaie de stejar franceze, maghiare si americane de 60 de litri, unde s-a maturat aproximativ un an.
Soiuri: Sangiovese, Cabernet, Merlot & Syrah.
Note degustare
Un vin rosu-rubin intens, cu buchet intens si complex, dominat de fructe rosii, dar si arome de piele, condiment si vanilie. Gustul corpolet si rotund, cu tanini supli si catifelati.
Producator | ANTINORI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ ROSU |
Litraj | 0.375L |
Tara Origine | ITALIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | VILLA ANTINORI |
Regiune viticola | TOSCANA |