Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Podgoria Solaia este asezata pe cea mai insorita parte a dealului Tignannelo, situat in inima regiunii Chinati Classico.
Viticultura si vinificatie
Dupa cules, inainte de zdrobire, strugurii sunt desciorchinati cu atentie, astfel incat in recipientele conice de fermentare sa ajunga doar cele mai bune boabe. Acum, cand mustul se transforma incet-incet in vin, este nevoie de foarte mare grija pentru a pastra prospetimea si aromele strugurilor si a asigura eleganta taninilor. Fermentatia malolactica are loc in mici butoaie de stejar, proces care imbogateste si el complexitatea vinului. Prima parte a maturarii se desfasoara in baricuri din stejar francez (separat, pentru fiecare lot in parte) si dureaza 10 luni. Dupa aceea loturile sunt amestecate si maturate inca o data in butoaie de stejar.
Soiuri: Sangiovese, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.
Note degustare
Un vin rosu-rubiniu intens, Solaia se distinge printr-o intensitate aparte si o bogatie aromatica, in care domina notele fructelor rosii rascoapte (mai exact, mure si coacaze), completate de senzatiile balsamice ale ierburilor aromatice si mentei. Se mai pot simti note dulci de ciocolata, vata pe bat, dar si urme picante de piper alb, ceea ce confera prospetime si complexitate buchetului. Gustul este bogat, invaluitor, cu tanini supli si catifelati, care exprima eleganta. Finalul vibrant, lung si persistent indica un potential de invechire foarte bun.
Viticultura si vinificatie
Dupa cules, inainte de zdrobire, strugurii sunt desciorchinati cu atentie, astfel incat in recipientele conice de fermentare sa ajunga doar cele mai bune boabe. Acum, cand mustul se transforma incet-incet in vin, este nevoie de foarte mare grija pentru a pastra prospetimea si aromele strugurilor si a asigura eleganta taninilor. Fermentatia malolactica are loc in mici butoaie de stejar, proces care imbogateste si el complexitatea vinului. Prima parte a maturarii se desfasoara in baricuri din stejar francez (separat, pentru fiecare lot in parte) si dureaza 10 luni. Dupa aceea loturile sunt amestecate si maturate inca o data in butoaie de stejar.
Soiuri: Sangiovese, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.
Note degustare
Un vin rosu-rubiniu intens, Solaia se distinge printr-o intensitate aparte si o bogatie aromatica, in care domina notele fructelor rosii rascoapte (mai exact, mure si coacaze), completate de senzatiile balsamice ale ierburilor aromatice si mentei. Se mai pot simti note dulci de ciocolata, vata pe bat, dar si urme picante de piper alb, ceea ce confera prospetime si complexitate buchetului. Gustul este bogat, invaluitor, cu tanini supli si catifelati, care exprima eleganta. Finalul vibrant, lung si persistent indica un potential de invechire foarte bun.
Producator | ANTINORI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ ROSU |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |
Volum alcool | 14.50% |
Podgorie | TIGNANELLO |
Regiune viticola | TOSCANA |