Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Boabele, recoltate manual, s-au dus imediat in pivnita, unde au fost refrigerate cu ajutorul unei benzi transportoare frigorifice care, scazand nivelul de temperatura inainte de presare, a ajutat la pastrarea aromelor intense. Dupa aceasta presare usoara, mustul - pastrat timp de cateva ore la o temperatura de 10°, pentru a ajuta la decantarea naturala a impuritatilor - a intrat in rezervoare din otel inoxidabil, unde a fermentat la o temperatura mentinuta la maximum 16°C. Dupa aceasta operatie, vinul a fost conservat la o temperatura de 10°, pentru a bloca fermentare malolactica si a mentine neschimbata aroma vinului. La final, cele doua soiuri de struguri au fost apoi amestecate. Rezultatul? Sauvignonul, un soi proaspat, vertical si aromatizat discret, este completat de aromele tropicale si delicate ale Sèmillon-ului. Viile selectate pentru a fi utilizate pentru Conte della Vipera sunt situate la o altitudine cuprinsa intre 250 si 250 de metri deasupra nivelului marii, pe soluri bogate in fosile marine. Vinul isi ia numele de la primii proprietari ai Castello della Sala, iar eticheta infatiseaza Cappella di San Giovanni, situata inca din secolul al XIII-lea pe aceasta mosie. Prima editie a vinului Conte della Vipera a fost produsa in anul 1997.
Soiuri: Sauvignon Blanc, Semillon.
Note degustare:
Un vin de culoare galben-pai, cu irizatii verzui. Nasul se remarca prin note de citrice (grepfrut), bine echilibrate de nuante de plante aromatice si flori de anisette (sambuca). Gustativ, aromele fructate se unesc armonios cu cele minerale delicate. Are un postgust intens si persistent.
Boabele, recoltate manual, s-au dus imediat in pivnita, unde au fost refrigerate cu ajutorul unei benzi transportoare frigorifice care, scazand nivelul de temperatura inainte de presare, a ajutat la pastrarea aromelor intense. Dupa aceasta presare usoara, mustul - pastrat timp de cateva ore la o temperatura de 10°, pentru a ajuta la decantarea naturala a impuritatilor - a intrat in rezervoare din otel inoxidabil, unde a fermentat la o temperatura mentinuta la maximum 16°C. Dupa aceasta operatie, vinul a fost conservat la o temperatura de 10°, pentru a bloca fermentare malolactica si a mentine neschimbata aroma vinului. La final, cele doua soiuri de struguri au fost apoi amestecate. Rezultatul? Sauvignonul, un soi proaspat, vertical si aromatizat discret, este completat de aromele tropicale si delicate ale Sèmillon-ului. Viile selectate pentru a fi utilizate pentru Conte della Vipera sunt situate la o altitudine cuprinsa intre 250 si 250 de metri deasupra nivelului marii, pe soluri bogate in fosile marine. Vinul isi ia numele de la primii proprietari ai Castello della Sala, iar eticheta infatiseaza Cappella di San Giovanni, situata inca din secolul al XIII-lea pe aceasta mosie. Prima editie a vinului Conte della Vipera a fost produsa in anul 1997.
Soiuri: Sauvignon Blanc, Semillon.
Note degustare:
Un vin de culoare galben-pai, cu irizatii verzui. Nasul se remarca prin note de citrice (grepfrut), bine echilibrate de nuante de plante aromatice si flori de anisette (sambuca). Gustativ, aromele fructate se unesc armonios cu cele minerale delicate. Are un postgust intens si persistent.
Producator | ANTINORI |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ ALB |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |
Volum alcool | 12.00% |
Podgorie | CASTELLO DELLA SALA |
Regiune viticola | UMBRIA |