Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Cervaro della Salla a fost creat ca un vin alb capabil sa se invecheasca frumos in timp.
Viticultura si vinificatie
Acest vin poarta numele familiei nobile care a detinut Castello della Sala in secolul al XIV-lea: Monaldeschi della Cervara. Un amestec de struguri Chardonnay si o cantitate mica de Grechetto produc un vin care poate imbatrani elegant in timp. Cervaro della Sala este unul dintre primele vinuri albe italiene pentru care s-a adoptat fermentarea malolactica si maturarea in barriques. Primele vinuri Cervaro au fost produse in 1985. Culesul strugurilor are loc chiar in primele ore ale zilei, astfel incat pivnitele primesc fructele in stare curata, fara influenta temperaturilor mai mari de peste zi. Mustul este tratat cu o macerare pe pielita timp de patru ore, la o temperatura de 10° si, ulterior, intra in rezervoare de fermentare din otel inoxidabil, unde isi pierde impuritatile, dupa care este depus in butoaie mici de stejar. Aici este trecut printr-o fermentatie malolactica completa. Dupa cinci luni de maturare, este transferat in tanc de otel inoxidabil, unde este asamblat cu Grechetto, care a fost fermentat separat, fara contact cu lemnul. Cervaro della Sala este apoi invechit in sticla timp de mai multe luni in beciurile Castello della Sala, inainte de a fi introdus pe piata.
Note degustare
Un vin galben-pai cu usoare reflexii verzui. Nasul prezinta note usoare prajite, insotite de arome de citrice, fructe tropicale si indicii de unt. Gustul este deosebit de savuros si proaspat, contine caracteristici de musetel, fructe albe, alaturi de o persistenta placuta si gust profund. Tineretea sa, desi primitoare si placuta, anunta o buna capacitate de invechire.
Soiuri : Chardonnay & Grechetto.
Viticultura si vinificatie
Acest vin poarta numele familiei nobile care a detinut Castello della Sala in secolul al XIV-lea: Monaldeschi della Cervara. Un amestec de struguri Chardonnay si o cantitate mica de Grechetto produc un vin care poate imbatrani elegant in timp. Cervaro della Sala este unul dintre primele vinuri albe italiene pentru care s-a adoptat fermentarea malolactica si maturarea in barriques. Primele vinuri Cervaro au fost produse in 1985. Culesul strugurilor are loc chiar in primele ore ale zilei, astfel incat pivnitele primesc fructele in stare curata, fara influenta temperaturilor mai mari de peste zi. Mustul este tratat cu o macerare pe pielita timp de patru ore, la o temperatura de 10° si, ulterior, intra in rezervoare de fermentare din otel inoxidabil, unde isi pierde impuritatile, dupa care este depus in butoaie mici de stejar. Aici este trecut printr-o fermentatie malolactica completa. Dupa cinci luni de maturare, este transferat in tanc de otel inoxidabil, unde este asamblat cu Grechetto, care a fost fermentat separat, fara contact cu lemnul. Cervaro della Sala este apoi invechit in sticla timp de mai multe luni in beciurile Castello della Sala, inainte de a fi introdus pe piata.
Note degustare
Un vin galben-pai cu usoare reflexii verzui. Nasul prezinta note usoare prajite, insotite de arome de citrice, fructe tropicale si indicii de unt. Gustul este deosebit de savuros si proaspat, contine caracteristici de musetel, fructe albe, alaturi de o persistenta placuta si gust profund. Tineretea sa, desi primitoare si placuta, anunta o buna capacitate de invechire.
Soiuri : Chardonnay & Grechetto.
Producator | ANTINORI |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |
Volum alcool | 12.50% |
Podgorie | CASTELLO DELLA SALA |
Regiune viticola | UMBRIA |