Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Este produs 100% din soiul de struguri Sangiovese Grosso, numit Brunello in aceasta zona. In podgorie si in pivnita, strugurii sunt preselectati, apoi indepartati de pe ciorchine si presati usor. Strugurii se introduc in cuve din otel inoxidabil, unde are loc fermentarea alcoolica, urmata de macerarea pe pielita si fermentarea malolactica, la o temperatura controlata de 28 ° C, timp de aproximativ trei saptamani. Vinul este apoi transferat in butoaie mari de stejar cu o capacitate de 30 pana la 80 de hectolitri, unde este maturat mult timp inainte de a fi imbuteliat aproape doi ani si jumatate mai tarziu, in aprilie. Se scoate la vanzare, numai dupa o perioada de maturare suplimentara in sticle. Va recomandam sa deschideti Pian delle Vigne Brunello di Montalcino cu aproximativ 4 ore inainte de a fi consumat.
Note degustare
Un vin rosu-rubiniu intens, cu note de tutun, condiment, vanilie, scortisoara, cuisoare si cardamon, completate de o minune de note picante si arome balsmice care confera vinului prospetime si complexitate. Pe palat, prezinta o intrare cremoasa perfecta, cu taninuri moi si matasoase, rotunde si atragatoare. Finisaj foarte lung, persistent si placut.
Soiuri: Sangiovese.
Recomandari culinare: mancaruri cu carne prajita si la gratar, cu sosuri tari, vanat, mancaruri picante si branzeturi aromate.
Temperatura de servire: 16-18° C.
Este produs 100% din soiul de struguri Sangiovese Grosso, numit Brunello in aceasta zona. In podgorie si in pivnita, strugurii sunt preselectati, apoi indepartati de pe ciorchine si presati usor. Strugurii se introduc in cuve din otel inoxidabil, unde are loc fermentarea alcoolica, urmata de macerarea pe pielita si fermentarea malolactica, la o temperatura controlata de 28 ° C, timp de aproximativ trei saptamani. Vinul este apoi transferat in butoaie mari de stejar cu o capacitate de 30 pana la 80 de hectolitri, unde este maturat mult timp inainte de a fi imbuteliat aproape doi ani si jumatate mai tarziu, in aprilie. Se scoate la vanzare, numai dupa o perioada de maturare suplimentara in sticle. Va recomandam sa deschideti Pian delle Vigne Brunello di Montalcino cu aproximativ 4 ore inainte de a fi consumat.
Note degustare
Un vin rosu-rubiniu intens, cu note de tutun, condiment, vanilie, scortisoara, cuisoare si cardamon, completate de o minune de note picante si arome balsmice care confera vinului prospetime si complexitate. Pe palat, prezinta o intrare cremoasa perfecta, cu taninuri moi si matasoase, rotunde si atragatoare. Finisaj foarte lung, persistent si placut.
Soiuri: Sangiovese.
Recomandari culinare: mancaruri cu carne prajita si la gratar, cu sosuri tari, vanat, mancaruri picante si branzeturi aromate.
Temperatura de servire: 16-18° C.
Producator | ANTINORI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | MONTALCINO |
Regiune viticola | TOSCANA |