Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vin roșu sec Un vin încă tânăr de culoare rubinie. Foarte aromat, cu note de fructe de culoare închisă, un dram de vanilie, condimente și cafea. Are o aciditate proaspătă, tanini copți, un corp plin și un postgust lung și suculent. Alira Tribes Merlot este unul dintre acele vinuri ce devin memorabile în viaţă.
Culoare: Roșu rubiniu intens
Aromă: Vanilie, prune afumate, mure
Gust:Nuci verzi, trandafiri roşii gem, ardei roșu, ciocolată neagră
Caracterul fructat al Merlot-ului completează perfect o cină elegantă, dar ușoară pe bază de carne de curcan. Dacă aveți timp puteți opta pentru un piept gătit în stil slow-cooking pentru extra frăgezime. De asemenea se poate opta și pentru carne de curcan la cuptor sau curcan umplut.
Servire la maxim 17°C, se poate păstra până la 10 ani, ferit de razele solare, în poziție orizontală, la 13 °C.
Tehnica de vinificatie
Maturat in baric 6 luni
Prima selecţie se realizează În vie şi numai strugurii buni și la maturitate deplină sunt culeşi manual, apoi atent slecţionaţi din nou pe mesele de sortare. Filosofia este ca doar strugurii de calitate să fie fermentaţi. Rezervoarele sunt umplute cu ajutorul gravitaţiei fără ca fructele să fie zdrobite. Macerarea la rece a boabelor întregi se realizează între 5 și 8 zile la 12 – 14°C. Fermentaţia alcoolică, cu adaos de drojdii Kosher selecţionate este controlată la 26-28°C timp de 8-10 zile, urmată de macerare timp de 5 zile în rezervoare de 20m³ termoregulate din oţel inoxidabil. Maturat în stejar timp de 6 luni.
Premii și certificări
Vinul este certificat de organismele acreditate ca fiind Super Kosher, inclusiv pentru Pesach și este Non-Mevushal.
Culoare: Roșu rubiniu intens
Aromă: Vanilie, prune afumate, mure
Gust:Nuci verzi, trandafiri roşii gem, ardei roșu, ciocolată neagră
Caracterul fructat al Merlot-ului completează perfect o cină elegantă, dar ușoară pe bază de carne de curcan. Dacă aveți timp puteți opta pentru un piept gătit în stil slow-cooking pentru extra frăgezime. De asemenea se poate opta și pentru carne de curcan la cuptor sau curcan umplut.
Servire la maxim 17°C, se poate păstra până la 10 ani, ferit de razele solare, în poziție orizontală, la 13 °C.
Tehnica de vinificatie
Maturat in baric 6 luni
Prima selecţie se realizează În vie şi numai strugurii buni și la maturitate deplină sunt culeşi manual, apoi atent slecţionaţi din nou pe mesele de sortare. Filosofia este ca doar strugurii de calitate să fie fermentaţi. Rezervoarele sunt umplute cu ajutorul gravitaţiei fără ca fructele să fie zdrobite. Macerarea la rece a boabelor întregi se realizează între 5 și 8 zile la 12 – 14°C. Fermentaţia alcoolică, cu adaos de drojdii Kosher selecţionate este controlată la 26-28°C timp de 8-10 zile, urmată de macerare timp de 5 zile în rezervoare de 20m³ termoregulate din oţel inoxidabil. Maturat în stejar timp de 6 luni.
Premii și certificări
Vinul este certificat de organismele acreditate ca fiind Super Kosher, inclusiv pentru Pesach și este Non-Mevushal.
Producator | ALIRA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | MERLOT |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 15.5% |
Podgorie | ALIRA |
Regiune viticola | DOBROGEA |