Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Alira Sauvignon Blanc etalează note vibrante de flori de soc, fân proaspăt cosit și ananas. Cu o structură vivace memorabilă, Alira Sauvignon Blanc se remarcă printr-o armonie desăvârșită între prospețime și eleganță.
Culoare: Galben pal
Aromă: Lime, ananas, iarbă proaspătă
Gust: Gustul este de flori de soc, agrișe și fructul pasiunii. Mineralitatea jucăușă îl recomandă ca un vin potrivit pentru vară, iar post-gustul lung confirmă calitatea.
Fiind un vin proaspăt și răcoritor este potrivit alături de o brânză moale, poate chiar cu conținut ridicat de grăsime, cum este cea de capră sau lângă o salată cu un sos pe bază de maioneză sau parmezan. De asemenea, aciditatea îl recomandă alături de preparate din pește, sushi-ul fiind un preferat internațional al generației tinere.
Servire la 8-10 °C, se poate păstra până la 3 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală.
Procesul de producţie şi maturare
Cules manual, vinificat în inox
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Presarea s-a făcut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 °C. Apoi, o perioadă de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp în care s-au făcut două batonnage-uri. Vinul a fermentat în tancuri de inox pentru a-și păstra prospețimea.
Culoare: Galben pal
Aromă: Lime, ananas, iarbă proaspătă
Gust: Gustul este de flori de soc, agrișe și fructul pasiunii. Mineralitatea jucăușă îl recomandă ca un vin potrivit pentru vară, iar post-gustul lung confirmă calitatea.
Fiind un vin proaspăt și răcoritor este potrivit alături de o brânză moale, poate chiar cu conținut ridicat de grăsime, cum este cea de capră sau lângă o salată cu un sos pe bază de maioneză sau parmezan. De asemenea, aciditatea îl recomandă alături de preparate din pește, sushi-ul fiind un preferat internațional al generației tinere.
Servire la 8-10 °C, se poate păstra până la 3 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală.
Procesul de producţie şi maturare
Cules manual, vinificat în inox
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Presarea s-a făcut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 °C. Apoi, o perioadă de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp în care s-au făcut două batonnage-uri. Vinul a fermentat în tancuri de inox pentru a-și păstra prospețimea.
Producator | ALIRA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | SAUVIGNON BLANC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | ALIRA |
Regiune viticola | DOBROGEA |