Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Un Cabernet Sauvignon de lux, bărbătesc, amplu, cu tipicitate pronunțată. De o culoare rubinie luminoasă, impresionează aromatic prin note proaspete de fructe negre, susținute de fructe de pădure, prune și condimente. Gustul taninos, cu tonuri de lemn și zmeură se asociază perfect cu fripturi din carne roșie.
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 3 și 5 zile, la temperatura controlată de 14 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 6-8 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 15-20 zile. 50% din vin a fost maturat în baricuri de stejar franțuzesc la a doua utilizare, restul în baric de stejar franțuzesc la a treia utilizare, timp de 14 luni.
Aromele intense de fructe, taninii și aciditatea din acest vin elegant acompaniază perfect mâncăruri elaborate din carne de vânat sau din bucăți de bună calitate din vită sau berbecuț. Notele de condimente și cafea pot completa perfect o friptură sau tocăniță din carne de pasăre sălbatică, iar post-gustul lung înnobilează și prelungește experiența.
2016 – Premiile de Excelență Vinul.ro: Medalie de Argint
2015 – International Wine and Spirits Competition, Medalie de Argint
2013 – Premiile de Excelență Vinul.ro: Medalie de Aur
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 3 și 5 zile, la temperatura controlată de 14 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 6-8 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 15-20 zile. 50% din vin a fost maturat în baricuri de stejar franțuzesc la a doua utilizare, restul în baric de stejar franțuzesc la a treia utilizare, timp de 14 luni.
Aromele intense de fructe, taninii și aciditatea din acest vin elegant acompaniază perfect mâncăruri elaborate din carne de vânat sau din bucăți de bună calitate din vită sau berbecuț. Notele de condimente și cafea pot completa perfect o friptură sau tocăniță din carne de pasăre sălbatică, iar post-gustul lung înnobilează și prelungește experiența.
2016 – Premiile de Excelență Vinul.ro: Medalie de Argint
2015 – International Wine and Spirits Competition, Medalie de Argint
2013 – Premiile de Excelență Vinul.ro: Medalie de Aur
Producator | ALIRA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | CABERNET SAUVIGNON |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13,50% |
Podgorie | ALIRA |
Regiune viticola | DOBROGEA |