Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Strugurii sunt culesi manual, fiind apoi selectati cu atentie pe mesele de sortare. Presarea s-a facut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 grade C, in tancuri de inox. Apoi, o perioada de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp in care s-au facut doua batonnage-uri.
Note degustare
Aspect: roz pudrat, culoare tipica pentru vinurile in stil Provence,
Olfactiv: arome de grapefrut rosu, cirese, nectarine, zmeura, trandafiri si o nota discreta de fructe exotice.
Gust: notele olfactive se confirma gustativ. Nivelul de alcool este bine integrat si echilibrat de taninii tineri. Final persistent si un postgust moale cu senzatii de flori, in special trandafiri.
Temperatura de servire: 8-10 grade C.
Asocieri culinare: sunca de Parma, mancaruri mediteraneene sau retete mai indraznete ca rata in sos de portocale sau pieptul de pui cu visine si piper negru.
Vinificator: Mark Dworkin.
Distinctii:
Medalie de Argint, International Ros
Strugurii sunt culesi manual, fiind apoi selectati cu atentie pe mesele de sortare. Presarea s-a facut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 grade C, in tancuri de inox. Apoi, o perioada de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp in care s-au facut doua batonnage-uri.
Note degustare
Aspect: roz pudrat, culoare tipica pentru vinurile in stil Provence,
Olfactiv: arome de grapefrut rosu, cirese, nectarine, zmeura, trandafiri si o nota discreta de fructe exotice.
Gust: notele olfactive se confirma gustativ. Nivelul de alcool este bine integrat si echilibrat de taninii tineri. Final persistent si un postgust moale cu senzatii de flori, in special trandafiri.
Temperatura de servire: 8-10 grade C.
Asocieri culinare: sunca de Parma, mancaruri mediteraneene sau retete mai indraznete ca rata in sos de portocale sau pieptul de pui cu visine si piper negru.
Vinificator: Mark Dworkin.
Distinctii:
Medalie de Argint, International Ros
Producator | ALIRA |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.00% |
Podgorie | TERASELE DUNARII |
Regiune viticola | DOBROGEA |